LAZER TEDAVİLERİ
Teknolojinin Tüm Olanaklarını Güzel Günler Görmeniz İçin Sunuyoruz
Göz Kusurlarında Refraktif Cerrahi İle Kalıcı Tedavi
Refraktif Cerrahi
Refraktif cerrahi; gözdeki kırma kusurları olan miyop, hipermetrop, astigmat ve 45 yaş sonrası yakın görme zorluğu olan presbiopinin lazer veya diğer cerrahi yöntemlerle kalıcı olarak düzeltilmesi amacıyla uygulanan cerrahi yöntemlerinin tamamına verilen isimdir. Kısaca miyop, hipermetrop ve astigmat olarak adlandırılan kırma kusurları, refraktif cerrahi ile kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir.
Lazer teknolojisi ile uygulanan tedaviler; hastaların gözlük veya kontakt lens kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Lazer teknolojisinde hastanın göz yapısına ve kırma kusuruna göre özelleştirilmiş yöntemler kullanılmaktadır.
başarı ile uygulanan refraktif cerrahi sayesinde hastaların görme kusurları ortadan kaldırılmakta ve kaliteli bir hayat yaşamalarına olanak sunulmaktadır.
Komplikasyonsuz ve Hızlı İyileşme Olanağı Sunan Tedaviler
Başarılı Operasyonlarla Görme Kusurları Geride Kalıyor
Excimer Lazer
Excimer lazer, korneayı (gözümüzün önündeki saydam tabaka) büyük bir hassasiyetle şekillendiren bir lazer sistemidir. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz problemlerini birkaç dakikada düzelten ve komplikasyon riski çok düşük olan bir tedavi yöntemidir.
Excimer lazer teknolojisinin, alanında deneyimli ve uzman hekimler tarafından uygulandığı Konya Göz Hastanesi’nde ayrıntılı teşhis, etkin ve hızlı tedavi olanağı hastaların hizmetine sunulmaktadır.
Bilgisayar Destekli Teknolojilerle Sıfır Hata
Görüş Keskinliğini En Üst Seviyeye Çıkaran Bıçaksız ve Bilgisayar Destekli Göz Tedavileri Sunuyoruz
Intralase Lazer ?
Tamamen bilgisayar kontrolünde; bıçaksız olarak uygulanan ve en güvenilir yöntemlerden biri olan intralase lazer teknolojisi sayesinde hastalara görüş keskinliğini en üst seviyelere çıkaran bir tedavi yöntemi sunulmaktadır.
Intralase lazer tedavisi; gözün en ufak dönüş hareketlerinin tespit ve takip edilebilmesine olanak vererek tedavinin hatasız sonuçlanmasını sağlamaktadır. İnce korneaya sahip hastalara uygulanabilen bu tedavi yöntemi, yüksek görme kusuruna sahip hastalar için de uygun bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Intralase lazer teknolojisi astigmatı düzeltme olanağı sağlamakla birlikte korne kapağı (korneal flep) komplikasyonu olasılıklarını da en aza indirmektedir. Ağrısız ve acısız bir işlem olmasının yanı sıra tedavi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır.
Instralase lazer teknolojisi ile çoğu hasta görmelerindeki düzelmeyi tedaviden hemen sonra fark etmekte ve hızlı bir iyileşme sürecinin ardından günlük yaşamlarına dönebilmektedir.
Kişiye Özel Planlanmış En Gelişmiş iLasık Teknolojisi ile Kusursuz Görüş İmkanı
Lasik yöntemi en sık uygulanan yöntemdir. Bu yöntemde Korneanın üst yüzeyinde ince bir tabaka lazer ile kapak şeklinde kaldırılır ve altta kalan kornea yüzeyine Excimer lazer uygulanarak gözdeki kırma kusuru (Miyop, Hipermetrop, Astigmat) düzeltilir. Bu yöntem damla anestezisi ile yapılır ve ağrılı değildir. Bu ameliyatta iğne yapılmaz ve dikiş atılmaz.
Lasik yöntemi dışında PRK ve LASEK yöntemleri de vardır.
PRK: Flep kaldırmadan korneanın en üst hücre zarı olan epitel tabakasının kazınarak uzaklaştırılmasndan sonra lazerin uygulanmasıdır.
Uzmanlığımız ve İleri Teknolojik Tedavi Çözümlerimizle Gözlüksüz Bir Hayata Adım Atın
i – Lasık
Kişiye özel, bilgisayar kontrollü bıçaksız lazer teknolojisi ve yine kişiye özel wavefront tedavilerinin birlikteliğinden oluşan iLASIK, kusursuz bir görüş üstünlüğü kazandıran, tıp teknolojilerinde son gelişmeleri en verimli şekilde bir araya getiren günümüzün en gelişmiş ve FDA onayı almış yeni lazer teknolojisidir.
Kişiye özel bir tedavi olması dolayısıyla her aşaması kişinin göz yapısı ve görüş kapasitesi temel alınarak planlanmaktadır. Bu nedenle, iLASIK tedavisi ile elde edilen görme keskinliği son derece yüksektir.
Kimlere Lazer Tedavisi Uygulanır?
Lazer tedavisine aday kişilerde; yapılacak ön muayene ve tetkikler neticesinde, aşağıdaki kriterlere uygun kişiler lazerle tedavi edilebilmektedir.
- 18 Yaşını doldurmuş olması
- Kornea kalınlığının uygun olması
- -10 diyoptriye kadar miyobu olması
- 6 diyoptriye kadar astigmatı olması
- +4 diyoptriye kadar hipermetropisi olması
- Kontrolsüz diyabet, romatizma gibi sistematik hastalığı bulunmaması
- Gözlerinde başka herhangi bir hastalık (kornea sivrileşmesi, göz tansiyonu vb.) bulunmaması
- Hamile veya emzirme döneminde olmaması